Komentarze (49)
Nareszcie. To podobno koniec podwyżek cen masła. Teraz ma tanieć
Zaloguj się
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • rudy_63

    0

    TOK FM zapraszał kilka miesięcy temu eksperta od tłuszczów roślinnych, (Katedra AR w Warszawie) który przekonywał że margaryny są najzdrowsze. A ludzie chyba na złość zwiększają popyt na masło. Jeszcze trochę to przemysł przestanie propagować w postępowych mediach (TVN, TOK FM, Gazeta) swoich produktów. Koniec świata będzie jak gazecie przestaną płacić za artykuły o szczepionkach - tyle się mówi w postępowych mediach, a naród wciąż głupi...

  • lm648

    0

    mam to w doopie, bojkotuję masło :) ))))

  • antypopisowiec

    0

    Mówi się o wzroście cen masła na świecie. Mnie zastanawia jeden fakt. Cena polskiego masła poszła w górę o ponad 100%. Natomiast oferowane w marketach masła irlandzkie czy francuskie zdrożały o kilka czy kilkanaście procent i ich ceny zbliżone są naszego.

  • dna_low

    0

    Kiedy Broszka krytykując PEŁO powie: "Przez poprzednie osiem lat ceny masła i owoców stały w miejscu".

  • futon

    0

    Wszyscy będą zdrowsi, mniej miażdżycy i otyłości.

  • Czesława Marecik

    Oceniono 2 razy 0

    A ja grzecznie pytam, czy Bruksela nadal ostro karze polskich rolnikow za 'nadprodukcję mleka?

  • dra-h

    0

    U nas nie potanieje - mają jeszcze nieograniczone zapasy zakupione za wyższą cenę.

  • daniel.jed

    0

    Rozmawiałem ostatnio z kuzynem pracującym w dużej mleczarni że już płyną statki z N. Zelandii.

  • ganro

    0

    U nas to na tym maśle to pewnie sklepy pewnie zarabiają 300% bo rolnik od mleczarni dostaje tyle samo.

  • Jacek Dąb

    Oceniono 2 razy 0

    Wielką łaską 1zeta mniej czyli bez różnicy...

  • Zygfryd Mamut

    Oceniono 3 razy -1

    Masła to już od wielu lat nie ma. Teraz to produkty masło podobne na opakowaniu których nigdy nie pisze z czego są zrobione. Zawsze napisana jest tylko zawartość tłuszczu,ale jaki tłuszcz tym się już producenci nie chwalą. tłuszcz roślinny ? tłuszcz zwierzęcy ? Masło już od wielu lat nie jest w całości robione z mleka. W dzisiejszych "masłach" tłuszcz maślany to tylko ułamek wagi tego produktu.

  • abbc123

    Oceniono 2 razy -2

    A co za problem, po co to w ogóle jeść?. Kalorii ma w pytę i na dodatek to tłuszcz zwierzęcy. To już nie ma innych alternatyw, bardziej zdrowych? To samo z łososiem, w przeciągu paru miesięcy podrożał chyba 300 %. Jeśli ktoś musi to jeść i komuś nabijać kabzę, to jego problem. I nigdy nie wiadomo co na te zawyżone ceny wpływa. Dziki kraj...

  • dziadwawelski

    Oceniono 4 razy -4

    Te głąby z czerskiej chyba naprawdę nie maja o czym pisać. Kiedyś ta gazeta coś prezentowała. Kupuje kostkę, pudełko masła raz na tydzień i "koło dupy mi lata" czy jest droższe o 1 czy 2 PLN. Jeśli chleb zdrożeje o 3 złote będę się zastanawiał co jest nie tak. Może sprawdźcie czy jachty zbytnio nie podrożały ????

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX