Komentarze (115)
Sprawa nielegalnego uboju. Główny Lekarz Weterynarii po kontroli ekspertów KE: Jest problem
Zaloguj się
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • rymanx

    Oceniono 6 razy 6

    Zaprawdę powiadam Wam prawie i sprawiedliwie jest w prywatnym państwie Jarosława . Burdel organizacyjny,brak kompetencji,dziadowstwo,państwo z kartonu,Padlina i Smród nam nie przeszkadza.

  • fisher1973

    Oceniono 6 razy 6

    przeciez klamczuch morawiecki mowil, ze chce UE, ktora pozwoli na m sie rowijac po naszemu.... to jest wlasnie nasz sposob.....

  • juma07

    Oceniono 6 razy 6

    P.S To samo dotyczy importu śmieci i pożarów składowisk.... z tą różnicą, że śmieci nie sprzedają w dyskontach.... chociaż , kto wie... w Polsce wszystko możliwe.

  • no.idea.pro

    Oceniono 5 razy 5

    A co ze świniami? I nie mówię o tych, co ubijały, ale o tych zwierzęcych :) Czy one też są sprzedawane chore i padłe? Od czasu tej afery do ust mięsa wziąć nie mogę, bo zaraz mnie mdli. No i dobrze, kiedyś trzeba było rozstać się z tym procederem bazującym na udręce zwierząt

  • borsuk07

    Oceniono 5 razy 5

    i o to WSZYSTKIM chodziło żeby nie było takiego rejestru od chłopa po producentów żywnosci. Po upadku komuny PRL rozwalono systemy kontroli po to aby w mętnej wodzie dobrze łowiło się SZMAL ! - " Zwracali uwagę na to, że brakuje dokumentów, które w sposób niepodważalny pozwalałyby stwierdzić, co dzieje się z zabitymi zwierzętami. "

  • zakrzyczny

    Oceniono 5 razy 5

    Pytanie brzmi - co doktory robiły przez ostatnie lata?!

  • jml13060

    Oceniono 5 razy 5

    Wołowina to drobiazg. Gorzej, jeśli zaniedbania dotyczą wieprzowiny, częściej spożywanej w Polsce. Skoro weterynarze nie radzą sobie, to również mięso wieprzowe na rynku może pochodzić z nielegalnego uboju, poza oficjalnym systemem. A mięso wieprzowe może być zarażone groźnymi dla ludzi pasożytami.

  • cmochall

    Oceniono 5 razy 5

    Ten Pan jeszcze jest Naczelnym ? i My mamy byc wiarygodni ? Brak Jego dymisji to sygnal,ze nic sie nie zmieni-nie widzial przez caly czas problemu a teraz oznajmia -ze mamy problem- bo sie czepiaja .Az strach pomyslec jakby sie zabrali za ubojnie trzody chlewnej i wszelkiego rodzaju ubojnie ptactwa.

  • bamapo

    Oceniono 5 razy 5

    Czekamy listę krajowych odbiorców „argentyńskiej” wołowiny...
    Ale w pisowskim niby-państwie mafijnym próżno na to czekać.

  • krk01

    Oceniono 4 razy 4

    jak to było z drogową solą sprzedawana jako spożywczą? była dymisja ministra? ukarano kogoś więzieniem? ej Schetyna...?

  • kisssmyass

    Oceniono 4 razy 4

    w Polsce zwiększona kontrola oznaczać będzie więcej ryjów do skorumpowania.

  • alef.omega

    Oceniono 4 razy 4

    Słowa klasyka zawsze aktualne: chdikk! Tak było tak jest i tak będzie:
    A poetycko:

    Huha! Hopsa! Każdą nową
    Myśl witamy krzyżem pańskim —
    Precz z geniuszem Europy
    Farmazońskim i szatańskim!
    My o jedno tylko szlemy
    Modły k’ niebu z naszej chaty:
    By nam buty mogły śmierdzieć,
    Jak śmierdziały przed stu laty...

  • zlosliwyskrzat

    Oceniono 6 razy 4

    "Te kary są zbyt niskie. Czasami, żeby nałożyć karę, potrzebne jest postępowanie sądowe. To postępowanie sądowe zbyt długo trwa, czasami jest umarzane. I to w prawie należałoby zmienić"

    To jest atak KE na niezależność polskiego sądownictwa ... Wolne Sądy, Wolne Sądy

  • kraffton

    Oceniono 6 razy 4

    Znów kasta.

  • wolak007

    Oceniono 4 razy 4

    Polskie, a smaczne!...

  • sselrats

    Oceniono 6 razy 4

    Tu trzeba niezaznego sledztwa Antoniego.

  • dk2017

    Oceniono 3 razy 3

    rząd do dymisji, nie potrafią zarządzać, zwyczajnie nieogarniają

  • 7rybek

    Oceniono 3 razy 3

    Pracownicy powinni szybko informować służby, że uczestniczą w przestępstwie i odpowiadać jeżeli tego nie zrobili. Niestety tylko tak wyeliminujemy patologiczną chciwość. Przestańmy traktować pracownika jak świętą krowę co może robić różne przewały bo i tak szef odpowiada.

  • 4mils

    Oceniono 3 razy 3

    Wyszło że polskie krowy nie chorują nie ulegają wypadkom. Smacznego.

  • claudiusz

    Oceniono 3 razy 3

    teraz nalezy powolac podkomisje smolenso-miesna aby caly ten szwindel rozpracowac)))

  • claudiusz

    Oceniono 5 razy 3

    polski chlop poparl pis i sie przejechal jak nigdy...przemysl miesny jest uziemiony na 10 lat!!...i co na to polski chlop?....ceny miesa w Polsce juz spadaja a bedzie jeszcze gorzej...

  • bialoskory

    Oceniono 5 razy 3

    czy to ciag dalszy wstawania z kolan ?

  • juma07

    Oceniono 5 razy 3

    PiGsowcy dla ideii żarliby padlinę, aby wizerunek Polski nie ucierpiał.... na zdrowie

  • adkrawczyk

    Oceniono 4 razy 2

    Inspektor weterynarii 13 lat pracy 2148 netto :)))))))))))))))))))))))))))))))

  • realistas

    Oceniono 4 razy 2

    Miało być tak pięknie, a jest pisowskie dziadostwo.

  • gandalph

    Oceniono 2 razy 2

    Już gdzieś kiedyś pisałem... Z relacji rodzinnych wiem, jak sprawa wyglądała w II RP przy nieporównanie bardziej prymitywnej technice, infrastrukturze, transporcie itd. Babci brat był masarzem w dużym mieście powiatowym w Galicji. Żywiec był zwożony z połowy województwa (furmankami lub podobnymi środkami transportu, a jakże). Ale żadna sztuka nie trafiała do uboju w tym samym dniu, lecz po kilku dniach (jakość mięsa!). Oczywiście nie "biwakowały" na wolnym powietrzu, lecz w oborach. Ubojnia była miejska/państwowa pod nadzorem weterynarza. Ubój tzw. gospodarski był NIEDOPUSZCZALNY. Chłodni nie było, dlatego całą zimę zwożono furmankami lód z rzeki do tzw. lodowni. Czy jakieś kanty przy okazji kontroli się zdarzały to nie wiem, ale wiadomo, że urzędnik państwowy za przekręty mógł być nawet rozstrzelany. Sądy nie próżnowały i nie żartowały!
    A tak przy okazji: mój śp. dziadek był cukiernikiem z dyplomem z czasów II RP. Kiedy w latach 60-ych czy 70-ych w okresie letnim raz po raz wybuchała afera z zatruciem salmonellą, dziadek dostawał szału, bo - jak twierdził - przed wojną to się nie zdarzało (mimo że lodówek i chłodni wtedy jeszcze nie było). Ale też cukiernik-brudas czy inny z branży spożywczej nie wyszedłby z pierdla, gdyby spowodował zatrucie.

  • sselrats

    Oceniono 6 razy 2

    Mozna tylko miec nadzieje, ze to nie ubojani byla kontrolowana a Ministerstwo Rolnictwa i Glowny Lekarz Weterynarii.

  • jakub13579

    Oceniono 1 raz 1

    Oszustwo to polska cecha narodowa.
    Oszukuje nad prezes, oszukuje premier matołusz, ksiądz dobrodziej, oszukuje handlarz samochodów, oszukuje sprzedawca rzodkiewki , również sprzedawca padliny , twierdzi, że to argentyńskie steki. Mamy kacapską mentalność i tyle. My nie pasujemy do Zachodniej Europy.
    Pół narodu popiera pisią bolszewię a Łukaszenko to ciepły człowiek.

  • nilpferd13

    Oceniono 1 raz 1

    Obudzil sie "Główny Lekarz Weterynarii"...
    Takie praktyki z polskim miesem byly, sa i beda...
    Nad Polakami powinien jednak stac zawsze ktos z batem i pilnowac, zeby nie oszukiwali, bo chyba maja "kantowanie" we krwi...
    Oczywiscie nie wszyscy sa tacy w Polsce... ale opinia w tzw. swiecie jest wlasnie taka.. I dlugo to sie nie zmieni...

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX