Komentarze (162)
Czesi wycofali niektóre z polskich kabanosów. Powód? Zawierały za mało mięsa
Zaloguj się
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • tsaba110

    Oceniono 28 razy 10

    Sprawdzić czy skody emitują dopuszczalne poziomy CO2!

  • lenny102

    Oceniono 9 razy 9

    Polscy producenci, czesto hochsztaplerzy jakich malo, zapracowali na fatalna opinie.Pamietam, jak czekolady byly wycofywane z wielkiej sieci w Czechach, bo sie okazalo, ze to wogule nie czekolady..Ale co tam, wlasciciel se kupil helikopter:)

  • bormanek

    Oceniono 8 razy 8

    upadek polskiego rolnictwa ciąg dalszy.
    już wiadomo dlaczego matołuszek chce polskich produktów w sieciach , wiadomo też dlaczego pseudorolnicy wyleźli na ulicę szumieć , ciekawe czy ci właśnie będą wołać o kasę z unii.
    GONIĆ DZIADOSTWO W KAŻDYM MIEJSCU I W KAŻDEJ CHWILI.

  • zb.piswon

    Oceniono 7 razy 7

    Jak na ironię to właśnie firma Tarczyński epatowała reklamami z zagranicznymi mistrzami kuchni zachwalającymi polskie kabanosy ha ha...

  • r0b0l_reaktywacja

    Oceniono 11 razy 7

    i dobrze, powinno być embargo na polską żywność, która jest poza wszelką kontrolą jakościową

    dobre po polskie hehehehe

  • bystry_bronek

    Oceniono 6 razy 6

    Ciekawe jak brzmi ta "ścisła definicja mięsa", i jak się ma do zwyczajowego rozumienia czym jest mięso.
    A może mały konkursik na całkiem nową definicję mięsa?
    -Moja propozycja: "Mięso = wszystko co świnia ma w środku i na zewnątrz, oprócz szczeciny i zębów"

  • mat.31

    Oceniono 8 razy 6

    Bardziej wierzę Czechom niż oszalałym katolikom. Sorry.

  • fernando51

    Oceniono 8 razy 6

    Od dawna wiadomo, że polska żywność to chłam i pracują przy jej produkcji krętacze i oszuści. Wszyscy pamiętamy aferę w Comstarze, gdzie odświeżano pozieleniałe wędliny. Aferę jajczaną, gdzie zgniłki i jaja z salmonellą przetwarzano na mączkę no i wreszcie afera z ubojem chorych zwierząt. Niech nikt nie mówi o polskiej zdrowej żywności, bo to fałsz. A to, że Czesi badają polskie produkty żywnościowe tylko dobrze o nich świadczy. Polskie służby odpowiedzialne za kontrole jakości żywności są albo skorumpowane przez producentów albo nieudolne.

  • ks-t

    Oceniono 6 razy 6

    A może by tak zacząc produkowac wędliny jak za Gierka? Przepisy jeszcze są. W Chicago taką sprzedają. Popróbujcie, to sobie przypomnicie co straciliśmy.

  • piswatch

    Oceniono 8 razy 6

    Polska żywność zaczyna być powodem do strachu a nie do dumy.
    Niech się branża ogarnie póki nie jest za późno.

  • notremak

    Oceniono 10 razy 6

    Wolski przedsiębiorca: orżnąć, oszukać, musi wystarczyć na kolejne infiniti czy innego bentleya.
    Tarczyński... nazwisko zobowiązuje.

  • van_norden

    Oceniono 8 razy 6

    Spoko, Polacy zjedzą. Tak jak "odświeżane" kiełbasy

  • niknejm

    Oceniono 7 razy 5

    "bazując ściśle na definicji mięsa zawartej w rozporządzeniu"

    I myślę, że tu jest clou zagadnienia.
    Czy racice i kości to mięso? Nawet po zmieleniu? ;-)

  • amuzc

    Oceniono 5 razy 5

    Mniej mięsa w wędlinach, więcej azotu w dostarczanym gazie, itd.
    Polska rzeczywistość i to niezależnie od opcji rządzącej.
    Popieram Czechów, zwracają uwagę na problemy które u nas "nie istnieją".

  • arwena2010

    Oceniono 5 razy 5

    Kabanosy robione dla dyskontów i wszytko wiadomo-pazury,skóry i psie budy zamiast mięsa..

  • lamerka

    Oceniono 5 razy 5

    A mialam nadzieje, ze Tarczynski jednak standardy trzyma...

  • metaxo

    Oceniono 5 razy 5

    Tak samo w polskich kościołach nie ma Boga.

  • lolik52

    Oceniono 6 razy 4

    Zwraca uwagę na to, że czescy inspektorzy mogli uzyskać opisane wyniki przez zastosowanie innej metody badania niż ta, którą zakłada unijne rozporządzenie.
    -wow1to są różne "określenia" mięsa?ten kolo chce nam wcisnąć że nagle czechom mięso zamieniło się w słoninę?
    już polskich wędlin nie kupuję bo nacinałem sie tyle razy że zwątpiłem iż coś z tradycyjnych polskich wędlin jakie pamiętam z(sic) PRL -u mozna dostać w Polsce.Jest tylko mięso mechanicznie oddzielone(od kosci),rogi,ikopyta ,ogony i łby zmielone do masy mięsnej,soja i wszystko to obficie przyprawione wzmacniaczami smaku i zapachu mięsa , oraz soli (zazwyczaj drogowej bo tańszej)
    Na pólkach kiełbasa wyglada apetycznie,ale gdy poproszę o pokazanie jak w środku,odchodzę bez słowa,wszystkie na jedno kopyto straszą tłuszczem,nawet nie słoniną bo to za drogi składnik!wszystko to wyglądem i smakiem przypomina metkę wieprzową.Już wole te włoskie czy hiszpańskie,tam choć widać gdzie mięso a gdzie słonina a nie tłuszczycho z brzucha.
    Po ostatniej aferze z "leżakami" powiedziałem;stop!
    Rozumiem czeskie służby i zazdroszczę Czechom że takie mają.

  • gregin

    Oceniono 4 razy 4

    Czy my też przy okazji będziemy mieli wreszcie lepszą żywność w sklepach. Mamy jedną z najgorszych w Europie. Może coś z polskimi "serami".

  • h.a.l

    Oceniono 8 razy 4

    Czyli rozumiem, że jak będę chciał sprzedać kilogram cukru, to odsypię sobie z niego 10 dag i resztę sprzedam naiwniakowi jako 1 kg tłumacząc mu, że według przepisów miar i wag unijnych dostał 1 kg. Brawo Czesi. Polak to kombinator z dziada pradziada.

  • punter

    Oceniono 6 razy 4

    Typowe Janusze biznesu. Złapane na kłamstwie teraz będą udowadniać, że to nie ich kabanosy i wycierać sobie mordę rozporządzeniem Unii.

  • asraz

    Oceniono 4 razy 4

    Służby weterynaryjne i inne kontrolne PIS obsadził nowymi, swoimi ludźmi. To dlaczego minister i Pan Premier milczą jak obce służby plują nam w twarz?

  • dolorek

    Oceniono 4 razy 4

    Najgorsze kabanosy na naszym rynku

  • darektal

    Oceniono 4 razy 4

    Porownujac kulture zycia codziennego w tym przypadku bardziej wierze Czechom niz Polakom

  • joachimmurat1805

    Oceniono 4 razy 4

    Co najmniej od 25 lat nie kupuję polskich wędlin. Dziwne, że niektóre państwa dopiero teraz przekonują się co do jakości tych wyrobów. Promowana opinia, że to niby polska żywność jest zdrowa, jest jedną wielką fikcją. Przeciętny nasz rodak to oszust, złodziej i kombinator.

  • koza_oddam

    Oceniono 4 razy 4

    Jakie różne metody? Albo mięso tam jest, albo go nie ma, krótka piłka

  • wichura

    Oceniono 12 razy 4

    142 (albo 122) gramy mięsa na 100g produktu... Sens rozumiem, tylko trudno mi wyobrazić sobie, jak można to zbadać w wyrobie gotowym (nie w cyklu produkcyjnym).

  • snook70

    Oceniono 3 razy 3

    Ostatnio kupiłem kabanosy Tarczyńskiego, większego gówna dawno nie jadłem. Nigdy więcej.

  • juma07

    Oceniono 5 razy 3

    w Polsce poza rejonami przygranicznymi z Czechami /KNEDLE/ praktycznie nie ma czeskich produktów spożywczych no może jakieś piwo staropramen, bo pilsner już nie ... jest produkowany w Polsce. a jeszcze czekolada studencka i horolki... i tyle.
    I to jest ból głowy Czechów, na ich rynku jest mnóstwo produktów polskich.
    A za te "leżaki" powinien polecieć minister Ardanowski i jego służby... ale nie poleciał, bo to Polska-PiS właśnie...

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX