Drożyzna czy taniocha? Studio biznes o cenach żywności oraz o polskich marzeniach o kosmosie

Ceny żywności rosną - dlaczego i jak długo może to potrwać? W drugim odcinku Studia Biznes Łukasz Kijek porozmawia z Andrzejem Gantnerem, przedstawicielem Polskiej Federacji Producentów Żywności o tym czy pietruszka, masło i wieprzowina odbiją się cenową czkawką. Startujemy w środę, punktualnie o 12:00.

W drugiej części w Studio Biznes pojawi się marsjański łazik. Stworzony przez polskich studentów z Politechniki Świętokrzyskiej, uznany za najlepszy w zmaganiach na pustyni w Utah. Polacy mają nie tylko marzenia dotyczące kosmosu, ale także poważne plany biznesowe. O tym opowie Grzegorz Brona, były prezes Polskiej Agencji Kosmicznej.

Zapraszamy do oglądania na Gazeta.pl w środę 26.06 czerwca. Start o godzinie 12:00. Program na żywo prowadzi Łukasz Kijek, redaktor naczelny Next.gazeta.pl.

A w pierwszym odcinku Studia Biznes goście Łukasza Kijka rozmawiali między innymi o tym, czy bardziej opłaca się odpoczywać na urlopie w Polsce, czy może wyjechać na wakacje za granicę:

Więcej o: