Chcieliśmy zrobić test gotowych burgerów z sieciówek. Szef kuchni: Nadają się tylko do śmieci. Oto jak zrobić dobrego burgera

Damian Szymański, Mateusz Pyzel, Filip Chmielewski
28.08.2014 11:21
Chcieliśmy zrobić redakcyjny test gotowych burgerów z popularnych sieciówek. Nic z tego. - Prawdziwe mięso, to mięso, które ma kolor, ma zapach, aromat i konsystencję. Gotowe mięso do burgerów z sieciówek nadaje się tylko do kosza - powiedział nam Tomasz Woźniak, kucharz-pasjonat i właściciel Kitchen Restaurant. Ekspert pokazał jak zrobić pysznego burgera i wytłumaczył, na co zwrócić uwagę przy zakupie mięsa. Smacznego!
Więcej o:
Komentarze (82)
Zaloguj się
  • sedapa

    Oceniono 168 razy 164

    1. To nie jest test burgerów sieciówek tylko test gotowców kupowanych w sklepach.
    2. Marmurkowatośc wołowiny powstaje w krowie (jak rośnie, liczy się gatunek krowy, wypasanie i traktowanie jej odpowiednie) czyli przerosty tłuszczu w tkance a nie powstaje w trakcie sezonowania.
    3. Włókna kolagenowe... nie powstają w trakcie uklepywania/formowania. To jest niemożliwe. W trakcie formowania wypychamy powietrze z masy mielonego mięsa i nic więcej.

  • 3xm

    Oceniono 121 razy 115

    Ma rację. Chemia w mięsie jest paskudna. Nie to co chemia w keczupie i serze, który dodał.

  • malutkipistolecik

    Oceniono 149 razy 109

    Ten miły gejek powinien popracować nad językiem i higieną. Następna niechlujna gwiazda po Gesslerowej. Tamta rozczochrana jak mop, ta fleja z kolei pracuje przy żarciu z zegarkiem na ręce i ozdobiona bransoletkami z których na jedzenie sypie się otarty naskórek, brud i bakterie.

  • norek.pl

    Oceniono 105 razy 91

    a nie przyklejało mu się to super mięsko tych do tych super bransoletek?

  • head-cancer

    Oceniono 93 razy 81

    Te hipsterskie koraliki to wypadałoby chyba zdjąć przed przygotowywaniem posiłku?

  • fernandotorres123

    Oceniono 71 razy 71

    Cud Stworzenia Włókien Kolegenowych. Mistrzostwo!

  • paseo

    Oceniono 62 razy 48

    Zalosna kryptoreklama nikomu nie znanej knajpy

  • a-thomek

    Oceniono 52 razy 34

    Sami narzekacze, tymczasem facet zrobił prawidłowego hamburgera, wyglądającego bardzo apetycznie (tylko faktycznie mógłby pozbyć się bransoletek, bo to mało higieniczne w kuchni).

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX