Chcieliśmy zrobić test gotowych burgerów z sieciówek. Szef kuchni: Nadają się tylko do śmieci. Oto jak zrobić dobrego burgera

Damian Szymański, Mateusz Pyzel, Filip Chmielewski
28.08.2014 11:21
Chcieliśmy zrobić redakcyjny test gotowych burgerów z popularnych sieciówek. Nic z tego. - Prawdziwe mięso, to mięso, które ma kolor, ma zapach, aromat i konsystencję. Gotowe mięso do burgerów z sieciówek nadaje się tylko do kosza - powiedział nam Tomasz Woźniak, kucharz-pasjonat i właściciel Kitchen Restaurant. Ekspert pokazał jak zrobić pysznego burgera i wytłumaczył, na co zwrócić uwagę przy zakupie mięsa. Smacznego!
Więcej o:
Komentarze (82)
Zaloguj się
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • joymachine

    Oceniono 5 razy 3

    "Ja doprawiam mięso na samym końcu" - po czym posypał surową wołowinę solą .... nie dość że zbrodnia na mięsie to jeszcze facet zaprzecza sam sobie..

    Poza tym tak bardzo się skupia na tym mięsie... a niech powie jak i z czego jest zrobiony topiony i ser bułki... tam to dopiero jest alfabet...

  • credit-suisse

    Oceniono 25 razy 3

    Do smieci to sie nadaja wasze glupawe teksty.Niezliczone miliony na caly swieice chodza do McDonaldsa,Burger Kinga i KFC bo wiedza,ze tam sie NIE zatruja.
    Ale gazeta lansuje nikomu nie znana knajpe.
    Po raz nie wiadomo ktory.

  • klm747

    Oceniono 2 razy 2

    pier.dole, nie klikam w filmy!

  • czyngischann

    Oceniono 2 razy 2

    Mam pytanie do szanownej Redakcji i ich przełożonych. Mania wstawiania znaków zapytania wszędzie i bez żadnego uzasadnienia jest szalenie irytująca ale pytanie brzmi: co, tematycznie merytorycznie lub lingwistycznie uzasadnia wstawienie znaku zapytania po opisie " Test Hamburgerów z sieciówek" ? Kto się kogo pyta czy to jest test hamburgerów z sieciówek ? nie pada odpowiedz na pytanie czy to jest test tylko próba odpowiedzi na te zagadnienie wiec ewidentnie nie było to pytanie. Proszę o odpowiedź.

  • damian1988

    Oceniono 4 razy 2

    1. Upiecz sam bułkę z mąki którą ci dostarczy młyn
    2. przygotuj burger z surowego mięsa który sam zmielisz
    3. przygotuj ketchup który sam zrobisz z pomidorów i innych przypraw
    4. przygotuj musztardę którą sam przygotujesz
    5. kupuj świeże przyprawy i warzywa u zaufanego dostawcy
    6. wtedy zrób hamburgera i mów że jest zdrowy

    tak czy siak poszedł i tak na łatwiznę

  • Tomek Kowalski

    Oceniono 2 razy 2

    Jak widzę "szefa kuchni" z tępym nożem to mi żyły wydupia na karku żyły. Marmurkowość powstaje podczas sezonowania, dobre :D

  • lava71

    Oceniono 10 razy 2

    Czy ktoś w ogóle tą paszę je?

  • z-x-c

    Oceniono 1 raz 1

    Tomasz Woźniak - mr Włókna Kolagenowe :D :D: D:D

  • eselk

    Oceniono 5 razy 1

    Z Biedroniem powinieneś gotować. A na deser lód z wazeliną.

  • mikifly

    Oceniono 3 razy 1

    masterbeef robi dobre burgery

  • marjolaine

    Oceniono 15 razy 1

    zwykły tzw. "mieloniec" zrobiony w domu jest lepszy niz to świństwo .

  • gem58

    0

    dał keczap a zamiast onjona dał cebulę - normalnie kuchnia fusion!

  • Bluetape1000

    Oceniono 2 razy 0

    Choćby się kucharz posmarkał z wysiłku to włókien kolagenowych w rękach nie wytworzy. Nie wymagajmy jednak za wiele od tego człowieka - to tylko kucharz.

  • nagel68

    Oceniono 2 razy 0

    nie: burgerA, tylko burger se zróbcie. nie: usmażcie kotleta, tylko kotlet! no kurde blade..

  • schnier

    Oceniono 22 razy 0

    fajny miły gość. "mięso w burgerach z sieciówek rzeczywiście jest do chrzanu. miał ktokolwiek jakieś wątpliwości w tym zakresie? nie? to nie rozumiem, naprawdę, nierozumiem, skąd ten hejt wylewający się z tego forum. miły, młody facet, pokazuje jak zrobić burgera, co w tym jest nie tak? gdybym mieszkał w Wawie, chętnie odwiedziłbym tą knajpę, a dla tego kucharza plus!

  • dexterek011

    Oceniono 6 razy 0

    A ja bym się wolał dowiedzieć, co na ten temat ma do powiedzenia szef kuchni z prawdziwego zdarzenia, z doświadczeniem w gotowaniu w dobrych restauracjach. Opinie studencika, który ma mleko pod nosem niewiele mnie obchodzą.

  • kamilakarabasz

    Oceniono 1 raz -1

    Jaki niechluj!

  • dickers

    Oceniono 21 razy -1

    niech tam włoży swoją parówę i poda jakiemuś pasjonatowi

  • jakis_gosc01

    Oceniono 4 razy -2

    U mnie w mieście kręcił się w te wakacje taki bus, z którego sprzedawali takie właśnie bardziej prawdziwe burgery, podobne jak te z przepisu z tego filmiku. Cena za jeden około 20 zł. Dziękuję, ale jak mam tyle zapłacić za jedną kanapkę, to ja już wole ten "szajs" np z Maca. Nie dość, że dużo tańszy, to jeszcze często puszczają na niego kupony rabatowe i można kupić jeszcze taniej.

  • klm747

    Oceniono 2 razy -2

    pier.dole, nie klikam w filmy!

  • splatanie.kwantowe

    Oceniono 2 razy -2

    Odkrywają koło na nowo. Przetestujcie lepiej hipermarkety i chłam jaki sprzedają.

  • paseo

    Oceniono 16 razy -2

    Do smieci to sie nadaja wasze glupawe teksty.Niezliczone miliony na caly swieice chodza do McDonaldsa,Burger Kinga i KFC bo wiedza,ze tam sie NIE zatruja.
    Ale gazeta lansuje nikomu nie znana knajpe.
    Po raz nie wiadomo ktory.
    Mam nadzieje ze slono zaplacicie za te "nadaja sie tylko do smieci"

  • e-ftalo

    Oceniono 4 razy -4

    no tak,tylko kogo stać na takie prawdziwe mięso do burgera i kto ma zapłacić sprzedawcom za nie? W Polskich warunkach nierealne

  • 123k321

    Oceniono 6 razy -4

    Wyglada to wstrętnie. Wcale nie lepiej niz w Mac donaldzie. Jak można cos takiego jeść

  • pan_polski

    Oceniono 13 razy -5

    tylko burgery wlasnej roboty. swietny material dydaktyczny dla gimbusow, zachwycajacych sie sieciowym g'wnem. nawet nie wiecie ile chemii zjadacie w tych wszystkich barach szybkiej obslugi pod mackami zachodnich koncernow.
    tymczasem sami widzicie w tym art. jak szybko i prosto mozna zrobic wlasnego, pysznego i wypasionego burgera. palce lizac!

  • m0rgana

    Oceniono 11 razy -5

    Wszystkie fast foody od jakiegoś czasu robię sama. Pizza, kebaby, burgery, frytki, czy kurczaki a'la KFC. Domowy burger to właściwie samo zdrowie, bułka, masa warzyw, sos na jogurcie + mięso - hamburgery przygotowuję beztłuszczowo na grillu w mikrofalówce. Osobiście za mięsem nie przepadam, więc dodaję kawałeczek na smak.

  • rwakulszowa

    Oceniono 11 razy -7

    Jak zawodowy szef kuchni może zajmować się kawałkami zmielonych odpadków wołowych i traktować je jako danie restauracyjne ?????
    Przeciez to z samego założenia hamburger to jest junk food czyli smieci do żarcia dla biedoty?

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX