Czy na Facebooku można uniknąć przenosin w czasie?

Nowy wygląd Facebooka, Timeline, powoli wchodzi w życie i pokazuje się na profilach coraz większej liczby osób. Jak jednak praktycznie każda nowość na największym portalu społecznościowym świata, budzi mieszane uczucia - jednym się podoba, a inni najchętniej by się jej pozbyli i już nigdy do niej nie wracali. Powstaje więc ważne pytanie: czy gdy zdecydujemy się już na korzystanie z Wehikułu Czasu, będziemy mogli go usunąć?

Odpowiedź jest jedna, i chyba mało zaskakująca: nie. Jak ujawnił rzecznik prasowy Facebooka w korespondencji z portalem All Facebook, od momentu uruchomienia Wehikułu Czasu mamy dokładnie tydzień na przetestowanie i konfigurację nowego wyglądu. Po upływie tego czasu Timeline automatycznie zastąpi dawny profil.

Sposób na odrzucenie Wehikułu Czasu pozostaje zatem tylko jeden - przestać korzystać z Facebooka. Choć zdajemy sobie sprawę, że dla wielu to zbyt drastyczny krok.