Drukujemy z czekolady, czyli o tym jak nie udało nam się stworzyć czekoladowego królika i dlaczego jest taki brzydki

Testowaliśmy już druk 3D z plastiku. Wyszło świetnie, więc z zapałem zabraliśmy się za drukowanie z czekolady. Okazuje się, że przeceniliśmy nasze możliwości...

Druk 3D z czekolady nie jest jeszcze tak zaawansowany, jak sobie wyobrażaliśmy. Zamiast tworzyć wyjątkowe słodycze możemy jedynie narysować wzory, wyglądające jak zrobione przy pomocy zwykłego rękawa cukierniczego.

Ostatecznie jesteśmy zawiedzeni drukowaniem z czekolady - pełne wyjaśnienie dlaczego znajdziecie w filmiku powyżej - a dla zainteresowanych skład użytej przez nas masy czekoladowej:

- 5 łyżeczek cukru pudru

- 200ml ciepłej wody

- 50g mąki

- 3 opakowania polewy czekoladowej

Jeśli macie pomysł, jak można zrobić ją lepiej, lub po prostu jak uważacie, że powinno wyglądać drukowanie z czekolady, to nie wahajcie się napisać o nim w komentarzu.

Zdjęcia naszych nieudanych, czekoladowych dzieł znajdziecie TUTAJ >>>

Więcej o: