Wehikuł czasu Facebooka - jak go wyłączyć? [Aktualizacja]

Jeśli usunięcie Wehikułu Czas Facebooka drogą modyfikacji Open Graph nie powiodło się, możliwe że konieczne będzie sięgnięcie po radykalniejsze środki. Jak to zrobić? Radzimy.

[Aktualizacja]

Facebook wyłączył już sposób wyłączania Timeline, który opisaliśmy poniżej. Jest jednak wtyczka do przeglądarki, dzięki której przywrócicie stary wygląd profilu na Facebooku. Ale uwaga - tylko na swoim komputerze. Nie ma możliwości całkowitego usunięcia Osi Czasu.

---------------------------------

1. Po zalogowaniu do Facebooka przechodzimy do Facebook Developers. W nowo-otwartym oknie klikamy na napis Aplikacje, znajdujący się na górnej belce.

Wehikuł Czasu

 

2. Mając przed sobą ekran Aplikacje modułu Facebook DEVELOPERS klikamy przycisk Edit App, znajdujący się w jego prawym-górnym rogu.

Wehikuł Czasu

 

3. W nowym oknie sięgamy na sam dół menu z lewej strony ekranu. Wybieramy opcję Skasuj aplikację. (ilustracja z prawej)

Konieczna będzie akceptacja. W końcu, w całości kasujemy aplikację, którą stworzyliśmy, aby wejść do ekskluzywnego grona twórców aplikacji Facebooka.

Wehikuł Czasu
Jeszcze tylko akceptacja informacji. Przyjmujemy do wiadomości, że aplikacja została usunięta.
Wehikuł Czasu

Wehikuł Czasu

 

4. Właśnie oficjalnie wypisaliśmy się z grona twórców aplikacji Facebooka. Aby przywrócić stary widok należy się wylogować i ponownie zalogować do serwisu społecznościowego.

Jeśli mimo to Wehikuł Czasu nadal tam jest... no cóż, najlepiej po prostu się do niego przyzwyczaić. Ostatecznie wszyscy będą zmuszeni do używania tej opcji przeglądania historii. Na otarcie łez pozostaje tylko świadomość, że my ustawiliśmy Wehikuł Czasu z własnej woli.