Netflix nas usłyszał. Jak wyłączyć irytującą funkcję autoodtwarzania zwiastunów?

Autodtwarzanie zwiastunów to zdecydowanie jedna z najbardziej irytujących funkcji na Netfliksie. Firma Reed Hastingsa wreszcie pochyliła się nad tym problemem i pozwoliła użytkownikom na samodzielne wyłączenie "autoplaya". Jak to zrobić?

Chyba każdy użytkownik Netfliksa nie jeden i nie dwa razy zaklął siarczyście pod nosem, gdy poczas przeglądania oferty serwisu VOD natrafił na irytujący autoplay zwiastunów. Wystarczy, że zbyt długo zatrzymamy się na jednym z "kafelków" i nagle jesteśmy bombardowani fragmentami filmu czy też serialu, którym niekoniecznie musimy być zainteresowani.

Wiele osób narzekało, że funkcja autoodtwarzania jest zbyt inwazyjna i apelowało do Netfliksa, aby z niej zrezygnował. Firma wreszcie przychyliła się do tych próśb. Przynajmniej częściowo. Autoplay na Netfliksie zostaje, ale można go samodzielnie wyłączyć.

Autoplay na Netfliksie. Jak wyłączyć tę funkcję?

Wyłączenie autoodtwarzania jest stosunkowo proste.

Krok 1. Uruchom stronę Netflix.com i zaloguj się na swoje konto

NetflixNetflix Netflix

Krok 2. Kliknij w "Zarządzanie Profilami"

NetflixNetflix Netflix

Krok 3. Wybierz w swój profil

NetflixNetflix Netflix

Krok 4. "Odfajkuj" opcję "Automatycznie odtwarzaj podglądy podczas wyszukiwania na wszystkich urządzeniach"

NetflixNetflix Netflix

Krok 5. Kliknij "ZAPISZ". GOTOWE!

W tym samym miejscu możecie również wyłączyć funkcje autoodtwarzania kolejnego odcinka serialu, która także nie wszystkim przypadła do gustu. Warto zaznaczyć, że funkcja zostanie wyłączona jedynie na wybranym przez was profilu. Jeżeli dzielicie konto z innymi osobami, to autoodwarzanie należy wyłączyć oddzielnie dla każdego użytkownika.

Więcej o: