Kręgliccy: Mieliśmy wielkiego farta. Pod koniec lat 90. restauracja zwracała się nawet w trzy miesiące [NEXT TIME]

- Częstym błędem są jakieś nieporozumienia między gościem, a kelnerem. Zdarza się, że gość pisze list do restauracji, że obsługa była niewłaściwa. I ja bardzo często wtedy zapraszam tego kelnera, żeby sam napisał odpowiedź i wyjaśnił, co się wtedy z nim działo i dlaczego. Nie wypieramy się błędów. Istotne jest to, że gość nie wyszedł zadowolony. Ma wyjść zawsze zadowolony, a jeżeli w międzyczasie zdarzy się błąd, to należy go naprawić - mówi Agnieszka Kręglicka.

Agnieszka i Marcin Kręgliccy to rodzeństwo słynnych restauratorów, którzy od blisko 30 lat karmią warszawiaków. W swoich progach gościli przedstawicieli rządów z całego świata, w tym m.in. Prezydenta Stanów Zjednoczonych Baraca Obamę.

Aktualnie prowadzą sześć etnicznych restauracji oraz firmę cateringową. W ramach wspierania zrównoważonego rolnictwa w każdą środę w Fortecy odbywa się targ, na którym lokalni rolnicy, sadownicy, serowarzy i piekarze sprzedają swoje produkty.

W nowym cyklu wideo NEXT TIME przedstawiamy ludzi sukcesu, którzy opowiadają, jakie rady napisaliby na karteczce i przykleili na biurku samym sobie sprzed lat. Jakich błędów mogliby dzięki temu uniknąć, co zrobiliby lepiej, czego się nauczyli i teraz mogą podzielić się doświadczeniem z innymi. Dzięki pasjonującym rozmowom dowiadujemy się nie tylko smaczków z ich historii biznesowej, ale także lepiej poznajemy ich jako ludzi. Czasem mówią nam o rzeczach, o których nie powiedzieli nikomu innemu.

Dziękujemy za udostępnienie przestrzeni do nagrania filmu Brain Embassy w Warszawie.