Burger Halloumi King składa się z maślanej bułki, dwóch plastrów sera halloumi, pomidora, sałaty i majonezu. Tradycyjny ser halloumi wytwarzany jest na Cyprze, najczęściej z mleka owczego lub z mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego.
Polska nie jest pierwszym rynkiem, na którym pojawi się Burger Halloumi King. Wegetariański burger zawitał już do restauracji Burger Kinga w Szwecji (gdzie został przyjęty z entuzjazmem), a następnie w Wielkiej Brytanii.
Burger Halloumi King będzie dostępny we wszystkich restauracjach Burger King w Polsce. Jest to jednak oferta limitowana. Jeżeli klienci polubią tę nową kanapkę, prawdopodobnie trafi ona do stałego menu Burger Kinga.
- Zgodnie z wizją marki "Be your way", chcemy mieć propozycję dla każdego niezależnie od tego, czy ma ochotę na naszą legendarną wołowinę grillowaną na prawdziwym ogniu, czy chciałby spróbować czegoś innego. To propozycja także dla tych, którzy mięsa nie jedzą lub czasami mają ochotę na coś bezmięsnego - słowa Zuzanny Kilar, specjalistki ds. marketingu Burger King, cytuje portal Wirtualne Media.