mięso
-
Polska gęś na niemieckim stole. W tym roku wyjątkowo droga
Polska jest ważnym eksporterem gęsiny do Niemiec. Ale tegoroczne ceny mogą zniechęcić wielu konsumentów.
-
Afera drobiowa. Kowalczyk: W 300 próbkach nie wykryto żadnego śladu niebezpiecznych substancji
Poznański producent tłuszczów dodawanych do pasz dla drobiu używał do ich produkcji olejów technicznych, przeznaczonych na smary czy biopaliwa. Szefostwo fir...
-
Karmili drób tłuszczem do produkcji smarów. Czym to grozi? "Zaburzenia hormonalne, alergie, nowotwory"
W mediach pojawiają się informacje, że na fermy drobiu miała trafiać pasza, do której produkcji wykorzystano tłuszcze służące do produkcji smarów. Czym...
-
Inflacja. Już co trzeci Polak szuka promocji na mięso. Jak radzimy sobie z rosnącymi cenami?
Inflacja wpływa na to, jakie decyzje podejmujemy podczas zakupów w dyskontach. Z najnowszego badania wynika, że już co trzeci Polak szuka promocji na mięso....
-
Eksperci: Roślinne zamienniki mięsa to najlepsza inwestycja w klimat
Zastąpienie mięsa zwierzęcego roślinnymi zamiennikami przynosi najlepsze skutki w walce z katastrofą klimatyczną - wynika z raportu Boston Consulting Group....
-
Stek z tygrysa bez wyrzutów sumienia. Czy mięso z laboratorium jest etyczne? [NEXT STATION]
Od dekady dynamicznie rozwijana jest produkcja mięsa laboratoryjnego. Ma ono usunąć nasze wszelkie bolączki związane ze spożywaniem mięsa. Jednak czy jego...
-
Janusz Filipiak: Trzeba uświadomić ludziom, że nie mają tyle, za przeproszeniem, żreć
- Trzeba uświadomić ludziom, że nie mają tyle, za przeproszeniem, żreć - mówi Janusz Filipiak, milioner i prezes Comarchu. - Jak ja idę do sklepu w swojej...
-
Salmonella w mięsie kurczaka. Dyskont wycofuje partię produktów, GIS ostrzega klientów
Biedronka zdecydowała o wycofaniu ze sklepów jednej partii produktów z mięsa kurczaka, w którym wykryto bakterię Salmonella enteritidis. Ostrzeżenie wydał w...
-
Niemcy. Minister rolnictwa wypowiada wojnę taniemu mięsu kiepskiej jakości
Minister rolnictwa z ramienia partii Zielonych Cem Özdemir, chce, aby w Niemczech było więcej żywności ekologicznej, a mniej przetworzonej. Jego zdaniem cena...
-
1000 plus od rządu za 10 urodzonych prosiąt. "Za około tysiąc złotych lochę można spokojnie utrzymać"
Rząd zapowiedział wypłatę tysiąca złotych za każde dziesięcioro prosiąt dla producentów trzody chlewnej. Dofinansowanie ma pomóc w walce ze skutkami wirusa ASF.
-
Gwiaździste kształty, ostre krawędzie, chore płuca. Jak Bogdan Achimescu oskarżył Zakopane i wygrał
-
W dekadę ubyło w Polsce ponad 800 tys. rodzin
-
Polski Ład z nową pułapką. Zmiana sposobu rozliczenia może kosztować
-
Dodatek elektryczny. Ostatni 2 dni, by otrzymać nawet 1,5 tys. zł
-
Podwyżki cen masła, mleka, cukru uderzyły po kieszeni giganta słodyczy
- 14. emerytura na stałe? Tak, ale inna od tego, co obiecywało PiS
- Biedronka największym pracodawcą. Dotychczasowy zwycięzca może być zaskoczeniem
- Ceny węgla, paliw - wtorek 31.01. Węgiel nieco potaniał, ceny paliw w górę
- Kursy walut 31.01. Złoty traci wobec dolara [Kurs dolara, funta, euro, franka, rubla]
- Francja. Wiek emerytalny do podwyżki i wielkie protesty
-
Raport Greenpeace o marketingowych sztuczkach przemysłu mięsnego. Męskość, patriotyzm i mit białka
Greenpeace przygotował raport, w którym podsumował sztuczki marketingowe stosowane przez producentów mięsa. - Przemysł mięsny wykorzystuje każdą sztuczkę...
-
Drób drastycznie drożeje. Czemu? "Cena w sklepie ma się nijak do tego, ile otrzymują dostawcy"
Ceny drobiu wciąż utrzymują się na wysokim poziomie, po zeszłorocznych podwyżkach. Skąd taki skok ceny? Krajowa Rada Drobiarstwa wyjaśnia, że wiąże się z...