mięso
-
Niebezpieczna bakteria w mięsnym produkcie Biedronki. Sieć zwraca pieniądze
Biedronka ostrzegła w pilnym komunikacie, aby nie spożywać pieczonego kebaba z kurczaka konkretnej partii. W produkcie wykryto niebezpieczną bakterię. Sieć...
-
Prosili o wege posiłki w szkołach. Ministerstwo zasugerowało "królową mięs"
Aktywiści przygotowali projekt zmian mający wprowadzić więcej roślinnych posiłków do menu szkolnych stołówek. Ministerstwo Klimatu uznało jednak, że to...
-
Zboże z Ukrainy i ciemne interesy. "Rz": CBA sprawdza podejrzane firmy słupy
Zboże, mięso i jaja sprowadzane z Ukrainy przez firmy słupy są sprzedawane jako polskie, a zboże techniczne do celów przemysłowych trafia do nas jako...
-
"Kiedy je się krowę, działa wyobraźnia. Ale kurczak z nami zostanie"
- Hodowca w Polsce to nie jest pan Zenek, który sam dokarmia kurki. To są biznesmeni. Powtarzam więc kolegom z branży: idźcie naszą drogą albo niedługo...
-
"Proszę zobaczyć, odoru dziś brak". Pojechaliśmy oglądać najnowocześniejszy kurnik w Polsce
Stres zakwasza mięśnie, wilgoć prowadzi do odparzeń, pod koniec krótkiego życia kura musi być biała, żeby ktoś chciał ją kupić, i pusta, żeby treść pokarmowa...
-
Australia. Mięso z komórek DNA wymarłego ssaka. "Mamutowy klopsik" wyżywi nas w przyszłości?
Firma spożywcza Vow zajmująca się produkcją mięsa komórkowego, wyprodukowała klopsy z mamuta. Było to możliwe dzięki pobraniu komórek DNA wymarłego zwierzęci...
-
Każą nam jeść robaki i zabronią mięsa? "Nadinterpretacja, która jest stosowana z premedytacją"
Gościnią piątkowego Zielonego Poranka Gazeta.pl była Sylwia Majcher, edukatorka ekologiczna i autorka książek m.in. "Mniej mięsa" i "Gotuję, nie marnuję"....
-
Nie, raport C40 Cities nie zakłada "zakazu jedzenia mięsa". To manipulacja starym dokumentem
Po "seksualizacji dzieci w szkołach" część polskiej prawicy znalazła kolejnego wyimaginowanego wroga: zakaz jedzenia mięsa. Wzięło się to z manipulacji...
-
Najpierw "inflacjaja" teraz "kurageddon"? Ekspert tłumaczy, czy mięso drobiowe ma szansę być tańsze
- Hodowca w swoim regionie zarabia od trzech do ośmiu groszy na kilogramie żywca - tak o sytuacji na rynku mięsa drobiowego w opinii dla Gazeta.pl mówi...
-
Polska gęś na niemieckim stole. W tym roku wyjątkowo droga
Polska jest ważnym eksporterem gęsiny do Niemiec. Ale tegoroczne ceny mogą zniechęcić wielu konsumentów.
-
"Historyczne" porozumienie "Solidarności" z rządem. Kaczyński o emeryturach stażowych
-
Posłanka PiS wynajmuje mieszkanie komunalne za 116 zł. Wydała oświadczenie. Oskarża "funkcjonariuszy SB"
-
Niesamowita wyprawa Polaków. Mają za sobą już trzy zjazdy. Śledź z nami tę podróżMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Jest decyzja RPP ws. stóp. Co z ratami kredytów?
-
Glapiński: przez inflację Polakom żyje się tylko nieznacznie gorzej
- Inflacja jednocyfrowa już we wrześniu? Ekspert: To bardzo możliwe
- "Spłukani jak Kaczor Donald". Strajki w Disneylandzie w Paryżu
- Hakerzy ujawnili dane dziennikarzy i pracowników uniwersytetów Belgii
- Emerytury stażowe jednak będą? Kaczyński mówił, że nie ma na to pieniędzy
- Glapiński zachwycony rozwojem gospodarczym Polski. "Najlepszy od Piastów"
-
Afera drobiowa. Kowalczyk: W 300 próbkach nie wykryto żadnego śladu niebezpiecznych substancji
Poznański producent tłuszczów dodawanych do pasz dla drobiu używał do ich produkcji olejów technicznych, przeznaczonych na smary czy biopaliwa. Szefostwo fir...
-
Karmili drób tłuszczem do produkcji smarów. Czym to grozi? "Zaburzenia hormonalne, alergie, nowotwory"
W mediach pojawiają się informacje, że na fermy drobiu miała trafiać pasza, do której produkcji wykorzystano tłuszcze służące do produkcji smarów. Czym...