E.Wedel poszukuje do swojej warszawskiej fabryki osób chętnych podjąć pracę degustatora. Jeden z liderów branży w swoim ogłoszeniu mówi wprost, że zależy mu na osobach, które "nie wyobrażają sobie życia bez słodyczy". Praca miałaby być też okazją do poznawania nowych smaków.
Degustacja słodyczy i czekolady ma odbywać się od wtorku do czwartku w godzinach 12-16.30. Zadaniem pracownika będzie ocena produktów takich jak czekolada Wedel, torcik wedlowski, ptasie mleczko.
Zapraszamy do współpracy wszystkich, którzy chcą mieć udział w historii naszej firmy trwającej już od prawie 170 lat. Przy opracowywaniu receptur naszych produktów najważniejsze są dla nas dwie rzeczy: najwyższa jakość i satysfakcja konsumentów. Na barkach degustatorów spoczywa więc duża odpowiedzialność za uciechę podniebień wszystkich amatorów słodyczy w kraju.
- mówi Magdalena Kołodziejska, Kierownik Komunikacji Marketingowej LOTTE Wedel.
Udało się nam nieoficjalnie dowiedzieć ile można zarobić pracując jako degustator. Fabryka oferuje wynagrodzenie w wysokości 21 zł brutto za godzinę. Przy ilości od 6 do 9 godzin tygodniowo daje to możliwość zarobienia od ok. 600 do 900 zł brutto miesięcznie.
Wymagania producenta słodyczy nie są spore, stawia on jednak jeden zasadniczy warunek. Degustatorzy nie mogą palić. Powinny być też dyspozycyjne - zamieszkiwać w Warszawie lub jej okolicach.
Osoby chcące degustować słodycze nie mogą też być alergikami, być nadwrażliwe na czekoladę lub inne składniki słodyczy, nie mogą też obawiać się zwiększenia masy ciała.
Czytaj też: Polski właściciel Grześków, Jeżyków i Goplany przejmuje firmę w Irlandii. Colian wyda ponad 30 mln euro
Osoby chcące zgłosić swoją kandydaturę mogą to robić do środy 24 października. Chętni muszą zadzwonić pod numer: 22 349 14 14 i uzasadnić swoją kandydaturę.
***