IKEA z kolejnym wegańskim daniem. Firma wprowadza makaron z sosem pomidorowym i roślinnym mięsem

IKEA od jakiegoś czasu wprowadza opcje wegańskie w swoich restauracjach. Po wege hot dogach, klopsikach i lodach przyszedł czas na makaron penne z wegańskim sosem bolońskim i roślinnym mięsem marki The Vegetarian Butch, koncernu Unilever.

Do oferty restauracji IKEA weszła nowa wegańska pozycja - makaron penne z wegańskim sosem bolońskim i roślinnym mięsem. To kolejne danie, które nawiązuje do klasycznych mięsnych potraw, po wege hot dogach i roślinnych klopsikach. Za substytut mięsa odpowiada marka The Vegetarian Butcher koncernu Unilever, która w zeszłym roku przygotowała m.in. wegańskiego kotleta dla sieci fast food Burger King.

Cały czas staramy się rozwijać naszą ofertę gastronomiczną, także o produkty w całości przygotowane na bazie składników roślinnych. Chcemy odpowiadać na wyzwania stojące przed branżą spożywczą, jeżeli chodzi o kwestie zrównoważonego rozwoju, a także na oczekiwania naszych klientów, którzy chętnie sięgają po roślinne wersje naszych produktów. Świadczy o tym popularność warzywnych klopsów, wege hot doga, a także wegańskich lodów truskawkowych, które na stałe są w naszej ofercie

- mówi portalowi Wirtualnemedia.pl Tomasz Jachimczak, country commercial & range manager z IKEA.

Wegańskie penne ze sztucznym mięsem w IKEA we wszystkich restauracjach sieci

Za danie trzeba zapłacić 8,99 zł, a kupić można je we wszystkich restauracjach IKEA w ramach sezonowej oferty, która obowiązuje do 17 marca 2020 roku. Na danie składają się następujące produkty: makaron rurki penne z wegańskim sosem bolognese przygotowanym z sosu pomidorowego i wegańskiego mielonego na bazie soi, podane z wegańskim tartym Gran Vegiano.

Wegańskie penne w IKEAWegańskie penne w IKEA fot. IKEA

- Produkty The Vegetarian Butcher to wegetariańskie mięso niczym nie ustępujące pod względem tekstury i smaku mięsu zwierzęcemu - tłumaczy Adrian Kociemba, food service marketing lead North&East Europe z Unilever.

Więcej o:
Komentarze (44)
IKEA z kolejnym wegańskim daniem. Firma wprowadza makaron z sosem pomidorowym i roślinnym mięsem
Zaloguj się
  • tylko_na_forum

    Oceniono 12 razy 8

    Nie ma czegos takiego jak roslinne mieso!! Mieso to mieso, rosliny to rosliny. Nie wiem czemu niejedzacy miesa wszedzie musza uzywac nazwy mieso/kotlet/burger?! Jakoc ci co jedza mieso nie mowia wszedzie nieroslinne mieso/nieroslinny burger itd.

  • tom_aszek

    Oceniono 6 razy 4

    "makaron z sosem pomidorowym i roślinnym mięsem "

    A do tego obiadku bezalkoholowa whisky ?

  • alberto_srapovoli

    Oceniono 7 razy 3

    Potajemne wsadzenie "roslinnego miesa" do posilku miesozercy byloby traktowane jako swietny dowcip (szczegolnie przez wegan).

    Potajemne wsadzenie prawdziwego miesa do posilku weganina byloby traktowane niemal jako przestepstwo (szczegolnie przez wegan).

  • antyk63

    Oceniono 5 razy 3

    Mamy plastikową stolarkę okienną, możemy mieć i roślinne mięso. Da się!

  • student_zebrak

    Oceniono 6 razy 2

    zapewne sporo zmodyfikowanej soi i paru innych skladnikow zwykle okreslanych jako "chemia"
    smacznego

  • alberto_srapovoli

    Oceniono 7 razy 1

    Dziekuje, nie skorzystam. Jem mieso (ale nie wedliny), ryby, duzo warzyw i owocow. Ogolnie odzywiam sie "zdrowo" (nie, nie narzekam na nadmierny poziom tkanki tluszczowej ani cholersterolu, bo mieso szkodzi tylko weganom). Unikam natomiast tzw. "zywnosci prze tworzonej" i dlatego w zyciu nie wezme do ust tego typu produktow.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX