Restauracja Roberta Lewandowskiego ruszy z opóźnieniem. Menu przygotuje syn Magdy Gessler

Jak poinformował portal Money.pl, restauracja, której współwłaścicielem jest Robert Lewandowski, zostanie otwarta z kilkumiesięcznym poślizgiem. Stworzy miejsce pracy nawet dla 100 osób.

Biznes Lewandowskiego, Jacka Trybuchowskiego, menedżer z branży gastronomicznej oraz Jerzego Krzanowskiego, jednego z najbogatszych Polaków, miał pierwotnie zostać otwarty na przełomie września i października. Jak ustalił Money.pl, lokal ostatecznie ruszy jednak wiosną lub latem przyszłego roku.

Restauracja Roberta Lewandowskiego zatrudni nawet 100 pracowników

W rozmowie z portalem Trybuchowski poinformował, że zatrudnienie w lokalu znajdzie nawet od 70 do 100 osób. Rekrutacja personelu ma ruszyć w grudniu lub styczniu. 

Zobacz wideo Najważniejsze momenty Roberta Lewandowskiego w LM w sezonie 2019/20

Restauracja powstanie w kwartale ulic Grzybowskiej, Krochmalnej, Wroniej i Chłodnej, na terenie Browarów Warszawskich. Zajmie teren Warzelni - największy zachowany fragment dawnego kompleksu piwowarskiego. Lokal Roberta Lewandowskiego i jego wspólników będzie wynosiła ponad 1,3 tys. mkw. Zajmie dwa poziomy. Na pierwszym znajdzie się restauracja i bar sportowy, na drugim mają być organizowane eventy prywatne i biznesowe.

Zobacz też: Robert Lewandowski to nie tylko świetny napastnik. Posiada także kilka biznesów

Restauracja Roberta Lewandowskiego. O menu zadba syn Magdy Gessler

Lokal ma serwować kuchnię europejsko-amerykańską. Jak zdradził w rozmowie z Money.pl Jacek Trybuchowski, o menu zadba Tadeusz Müller, syn znanej restauratorki Magdy Gessler.

Poślizg w otwarciu restauracji spowodowany jest przedłużającymi się pracami remontowymi na terenie Browarów Warszawskich. - Inwestycja jest kontynuowana pomimo zagrożeń związanych z COVID-19. Otwarcie zostaje przesunięte na pierwszy lub drugi kwartał 2021 roku ze względu na wydłużające się prace remontowe w zabytkowym budynku Warzelni. Niestety, zabytkowe budowle charakteryzują się tym, iż są nieprzewidywalne - podkreślał Trybuchowski

Więcej o: