gotowanie
-
Czym zastąpić masło? Tanie i zdrowe zamienniki, które znajdziesz w kuchni
Kostka masła kosztuje już więcej niż 7 zł. W dodatku ten rodzaj tłuszczu cieszy się złą sławą wśród miłośników zdrowego stylu życia. Czym można zastąpić...
-
Inflacja. Gotowanie rosołu może uderzyć po kieszeni. Niektóre produkty podrożały o 90 proc.
Business Insider sprawdził, o ile zdrożało przygotowanie tradycyjnego, polskiego obiadu. Okazuje się, że jest o kilka złotych drożej niż w ubiegłym roku.
-
GIS ostrzega przed chochlą z sieci supermarketów. Może być groźna dla zdrowia
GIS wydał ostrzeżenie, by nie używać jednej z chochli, którą można kupić w Auchan. Wydziela ona pierwszorzędowe aminy aromatyczne, które mogą być groźne dla...
-
Już niedługo poczujemy smak dania gotowanego w programie kulinarnym? Powstał syntezator smaku
Japońscy naukowcy stworzyli syntezator smaku. Dzięki zastosowaniu pięciu różnych żeli odwzorowujących wszystkie smaki urządzenie jest w stanie imitować smak...
-
Niemcy oduczyli się gotować. Koncerny spożywcze robią kokosy
Bezsprzecznymi beneficjentami koronakryzysu są koncerny spożywcze. Zakupy ludzi pokazują, że najchętniej sięgają po gotowe jedzenie i półprodukty.
-
Inteligentna deska do krojenia zebrała prawie 2 mln dolarów w serwisie Kickstarter
W serwisie Kickstarter pojawiła się zbiórka na inteligentną deskę do krojenia. Twórcy chcieli zebrać 10 tys. dolarów, ale wyniki przekroczyły wszelkie...
-
Parowar - gwarancja zdrowych posiłków. Jak wybrać?
Zdrowy styl życia coraz śmielej wpisuje się w nasze życie. Z każdej strony jesteśmy otaczani zdrowymi posiłkami, wypowiedziami dietetyków, chcemy dobrze...
-
Kuchenne elektro
Nie jesteś mistrzem garów? Nie szkodzi, dla takich jak ty są gary elektryczne. Wolnowary, zupowary, parownice. Sprawdziliśmy czy i do czego nadają się te...
-
Kuchnia, szkiełko i oko
Waży 21 kilogramów, liczy 2438 stron, a nad jej stworzeniem pracował przez cztery lata kilkudziesięcioosobowy zespół kucharzy, fotografów i naukowców. W swoj...