restauracja
-
Luzowanie w gastronomii. Będzie szturm? Wyniki badania umiarkowanie optymistyczne dla branży
Za wizytami w lokalach gastronomicznych stęskniło się 60 proc. Polaków. Kobietom marzy się wypad do kawiarni, mężczyznom - na piwo lub drinka. Bardziej niż n...
-
Czekają nas drogie kolacje. Ceny w restauracjach mogą wzrosnąć o 20 proc.
Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej szacuje, że w tym roku w restauracjach będzie drożej o 20 proc. Po wielu miesiącach lockdownu gastronomia wraca do nowe...
-
Nadmorskie paragony grozy wróciły. 140 zł za rybę. Dlaczego tak drogo?
Luzowanie obostrzeń i możliwość zjedzenia posiłku w restauracji to coś, na co z wytęsknieniem czekało wielu Polaków. W sieci pojawiły się już jednak zdjęcia...
-
Restauracje na parkingach. Galerie handlowe z planem na odmrażanie gospodarki
Galerie handlowe planują otworzyć ogródki restauracyjne na parkingach - donosi money.pl. Taki pomysł na odmrażanie gospodarki podsunęła im Polska Rada Centró...
-
Rząd szykuje kolejną opłatę. Za jedzenie i picie na wynos. Zapłacą sklepy, restauracje i producenci
Resort środowiska chce ograniczyć korzystanie z plastiku przez punkty wydające jedzenie i napoje na wynos. Od każdego pojemnika zapłacić trzeba będzie nawet ...
-
Luzowanie obostrzeń. Od 8 maja otwarte hotele, 15 maja ruszają ogródki gastronomiczne
Od 8 maja do 5 czerwca przywrócona ma być działalność hoteli, ale z limitem 50 proc. zajętych pokoi, 15 maja mogą ruszyć ogródki gastronomiczne - wynika z...
-
Restauracje szykują się do otwarcia ogródków. Nie wszystkim się to uda. "Jest coraz trudniej"
W niektórych miastach gastronomia może liczyć na obniżki opłat za użytkowanie restauracyjnych ogródków. Pomoc samorządów to jednak kropla w morzu potrzeb....
-
Luzowanie obostrzeń. Polacy najbardziej wyczekują otwarcia restauracji [SONDAŻ]
Niemal połowa Polaków chce otwarcia gastronomii. Jak wynika z sondażu IBRiS, przeprowadzonego na zlecenie "Rzeczpospolitej", aż 45 proc. badanych uważa, że...
-
Austria. Rząd otwiera restauracje, hotele i placówki kulturalne. "Goście z zagranicy mile widziani"
Pomimo utrzymującej się wysokiej liczby infekcji koronawirusem, Austria będzie wdrażać strategię łagodzenia restrykcji od 19 maja. Kanclerz Sebastian Kurz...
-
Warszawa. 85-letni restaurator sprzeda własne mieszkanie, by chronić miejsca pracy
85-letni restaurator sprzedaje mieszkanie, aby wypłacić pensje pracownikom i ratować biznes. - Musiałem tak postąpić, inaczej nie utrzymałbym lokalu -...
-
Usługa Twój e-PIT będzie niedostępna. Urząd Skarbowy przeprasza
-
"Wygląda jak masło, ale wcale nim nie jest". Bosacka pokazuje "trik"
-
Poseł PiS zarobił 13 tys. zł w pięć minut. Imponująca stawka za godzinę
-
30-latek założył firmę, a po 10 dniach dostał 55 mln złotych dotacji od NCBiR. "Szybka Ścieżka"
-
Ekspert wyliczał słabe strony przetargu na laptopy. Zareagował Cieszyński
- Szef KRRiT chce ukarać radio TOK FM. Jest oświadczenie redakcji
- Chciała pokazać, jak działa Polski Ład. 29 za 60 zł. "Jaki to interes?"
- Inflacja 2023. Pytamy o prognozę. "Znacznie poniżej dziesięciu procent"
- Kolejny chiński balon szpiegowski. Pentagon: Śledzimy kolejne doniesienia
- W ostatniej chwili udało się ustalić limity cen na produkty naftowe z Rosji
-
Kolejna wege opcja w Burger Kingu. Sieć wprowadza nuggetsy w wersji roślinnej
Po wprowadzeniu roślinnej wersji kanapki Whopper, Burger King we współpracy z The Vegetarian Butcher powiększa bezmięsną ofertę o nuggetsy. Danie można już...
-
Zapuszkowane restauracje. Lokale mają nowy sposób na przetrwanie lockdownu
Rzemieślniczo wytwarzane konserwy, zakwas, buliony, zupy w słoikach, gotowe dania - coraz więcej restauracji oferuje w czasie pandemii detaliczną sprzedaż...