restauracja
-
Warszawa. 85-letni restaurator sprzeda własne mieszkanie, by chronić miejsca pracy
85-letni restaurator sprzedaje mieszkanie, aby wypłacić pensje pracownikom i ratować biznes. - Musiałem tak postąpić, inaczej nie utrzymałbym lokalu -...
-
Kolejna wege opcja w Burger Kingu. Sieć wprowadza nuggetsy w wersji roślinnej
Po wprowadzeniu roślinnej wersji kanapki Whopper, Burger King we współpracy z The Vegetarian Butcher powiększa bezmięsną ofertę o nuggetsy. Danie można już...
-
Zapuszkowane restauracje. Lokale mają nowy sposób na przetrwanie lockdownu
Rzemieślniczo wytwarzane konserwy, zakwas, buliony, zupy w słoikach, gotowe dania - coraz więcej restauracji oferuje w czasie pandemii detaliczną sprzedaż...
-
Bon gastronomiczny na wzór turystycznego. Rząd prowadzi rozmowy, decyzja w ciągu kilkunastu dni
Trwają prace nad wprowadzeniem bonu gastronomicznego na wzór bonu turystycznego, zdradziła money.pl Olga Semeniuk. Wiceministra Rozwoju, Pracy i Technologii...
-
Polska gastronomia schodzi do podziemia. Restauratorzy wolą otwierać lokale nielegalnie niż bankrutować
Mniej niż dziesięć minut zajęło mi znalezienie w Warszawie kilkunastu lokali gastronomicznych, które mimo zakazu przyjmują gości. Rok po wprowadzeniu...
-
Jedna z najstarszych w Polsce chińskich restauracji zamknie się na stałe. Przez koronawirusowy lockdown
Działająca od 30 lat restauracja Pekin w Warszawie zamknie się na stałe. To efekt przedłużającego się lockdownu i braku pieniędzy na opłacenie bieżących...
-
"Widelcowi gangsterzy", podziemna działalność i widmo upadku. Kryzys gastronomii za granicą
Bankructwa, protesty restauratorów, ignorowanie zakazów i restauracje działające w podziemiu - przykłady z innych krajów pokazują, że polska gastronomia nie...
-
Kiedy odmrożenie gastronomii? Wiceminister Semeniuk: Patrzymy na możliwość otwierania ogródków
Rząd rozważa umożliwienie gastronomii otwarcia ogródków restauracyjnych, poinformowała w Radiu Zet Olga Semeniuk. W rozmowie poruszono także kwestię wsparcia...
-
Restauracja wystąpiła w rządowym spocie, teraz się odcina. "Kompletna fikcja". PFR: dostali 843 tys. zł
Rząd wypuścił dwa klipy promujące wsparcie z Tarczy Antykryzysowej. Widoczna w nich restauracja odcina się jednak od wypowiedzi z wideo. Jak poinformowali,...
-
Branża gastronomiczna zaskarży państwo. "To będzie największy pozew w powojennej Polsce"
- Zamierzamy do końca marca zebrać około tysiąca przedsiębiorców. Pod względem liczby będzie to największy pozew w powojennej Polsce - zapowiedział na anteni...
-
Jaka frekwencja na Marszu? Szacunki są różne. Pomogłaby AI
-
Jest decyzja RPP. Prognoza pogody dla kredytobiorców: Gorąco
-
Niesamowita wyprawa Polaków. Mają za sobą już trzy zjazdy. Śledź z nami tę podróżMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Rozdawnictwo PiS przestaje działać? Urzędnik MF: Ludzie zauważyli
-
Posłanka PiS wynajmuje mieszkanie komunalne za 116 zł. Wydała oświadczenie. Oskarża "funkcjonariuszy SB"
- Zboże z Ukrainy nie wpływa już do Polski. "Transporty zostaną zawrócone"
- Kołtoń nieoficjalnie: Marciniak zarobił za udział w konferencji Mentzena
- Ile kosztowały papieskie kremówki w Pendolino? Zamiast kwoty cytat z Jana Pawła II
- Budowa S3 zmierza ku końcowi. Czesi nadal nie rozpoczęli budowy
- Wielki wyciek danych klientów banków w Polsce. Rzecznik Finansowy podjął działania
-
Restauracja Najsztuba bliska bankructwa. "Liczyliśmy na pomoc. I nic, wnioski zostały odrzucone"
Restauracji "Kur & Wino" grozi widmo bankructwa. Aleksander Sawicki, współwłaściciel lokalu ubolewa, że odrzucono ich wnioski o pomoc z tarczy finansowej. -...
-
Sanepid dopiął swego. 30 tys. zł kary dla restauracji "U Trzech Braci". Właściciel nie zamierza płacić
Restauracja "U Trzech Braci" z Cieszyna otrzymała decyzję Sanepidu dot. łamania przepisów w trakcie pandemii. Na lokal nałożono 30 tys. zł kary. Właściciel n...